Історія Weber

НАРОДЖЕННЯ СВІТОВОЇ КУЛЬТУРИ БАРБЕКЮ


Історії винахідників та винаходів частково комічні, а частково незвичайні. Приклад у категорії "незвичайні": ідея зробити з бочки гриль з кришкою. Джордж Стівен винахідливим чином створив перший круглий гриль і, завдяки численним наступним моделям, спочатку революціонізував американську, а потім світову культуру барбекю.


Період до винаходу круглого гриля був періодом цегли. У всій Америці було звичним використання відкритих грилів, побудованих з цегли. Явний недолік цих конструкцій полягав у їхній нерухомості, в разі поганої погоди, наприклад, під час дощу, з них не можна було користуватися через відсутність кришки, і вони спричиняли перемикання полум'я. Крім того, вони суттєво обмежували задоволення від барбекю: попіл осідав на м'ясі або одязі, і те, що було перенесено з решітки на тарілку, було погано приготовлене або згоріло.

Як любитель барбекю з великою пристрастю до їжі і батько одинадцяти дітей Джорджа Стівена дуже розлютила така ситуація, яка постійно ускладнювала йому барбекю. Наприклад, через погану погоду він постійно змушений був шукати притулку під дахом і залишав полум'я без контролю на своєму відкритому цегляному грилі.



ПОВЕРНЕННЯ ДО ВОДИ


Проте Джордж Стівен не просто розлютився через непридатний гриль, він також шукав якесь рішення. Після декількох спроб у 1952 році вигляд бочки під час подорожі на вітрильній яхті надихнув його на рішучу ідею. Він розділив бочку на дві частини, нижню частину металевої використав як котел, забезпечив його трьома ніжками і з'єднав з верхньою частиною бочки, яку використав як кришку - отже, був створений прототип круглого гриля, тепер контроль над приготовленим продуктом барбекю став можливим. Таким чином були створені основи компанії Weber-Stephen Products LLC...


Завдяки цьому новому способу грильовки, майстер гриля тепер мав систему, яку можна було контролювати. Хоча багатогранність під час грильовки не була головною метою, завдяки його новому відкриттю можна було вибирати між повільною (прямою) і швидкою (безпосередньою) грильовкою. Вже всесвітньо відома куля Вебера дуже швидко змінила образ американських садів і стала символом барбекю.


НОВА ФОРМА КУЛЬТУРИ БАРБЕКЮ

Після початкових коливань куля була зустрінута з великим захватом, а гриль з цегли став вже лише реліквієм минулої культури барбекю. Тим часом Джордж Стівен заснував компанію Weber-Stephen Products LLC і почав виробляти грилі професійно. При цьому він мав дві мети: його грилі повинні були бути не лише інноваційними, але й міцними. Коротко кажучи, завдяки високим стандартам якості він гарантував практичну користь на десятиліття.

УСПІХ ЗАВДЯКИ СЕРІЇ

Сьогодні люди по всьому світу використовують грилі від компанії Weber. Не дивно, що в разі різних рецептів барбекю важливі саме дві речі: смачний смак і незаплутане приготування страв.

БАГАТОГРАННІСТЬ ЗАВДЯКИ КРИШЦІ

Ми зобов'язані винаходу Джорджа Стівена сьогоднішнім можливостям барбекю, оскільки саме винахід кришки відкрив цілий багатий світ барбекю. Завдяки винаходу кришки стало можливим використання гриля як пічки з циркуляцією повітря та застосування більш економних методів приготування страв, таких як наприклад безпосередня грильовка.


icon_viber icon_teleg icon_callback icon_email