Намажте обидві сторони стейків оливковою олією і добре посоліть і поперчіть. Перед грилем залиште стейки на 15-30 хвилин за кімнатної температури.
Підготуйте гриль для безпосереднього смаження при середній (від 180°C до 230°C) та високій температурі (від 230°C до 290°C) і розігрійте перфорований гриль-кошик при середній температурі.
Підсмажуйте бекон з цибулею в каструлі на середньо-високому вогні протягом 6-8 хвилин (до хрусткої текстури бекону), періодично помішуючи. Зніміть із вогню.
Змішайте інгредієнти для вінегрету та збийте їх у однорідну масу. Перекладіть гриби в середню миску та залийте 60 мл вінегрету. Добре перемішайте. Вінегрет, що залишився, залиште на потім.
Очистіть щіткою грати для смаження. Готуйте стейки методом прямого смаження за високої температури під закритою кришкою до досягнення бажаної прожарки. Повертайте один або двічі. Для середнього ступеня прожарювання стейки смажте 8-10 хвилин. Зніміть з гриля та залиште на 3-5 хвилин.
Поки стейки смажаться, викладіть гриби в гриль-кошик і смажте методом прямого смажіння при середній температурі під закритою кришкою протягом 6-8 хвилин, перевертаючи один чи двічі. Зніміть гриби з грилю, коли вони стануть м'якими та добре підрум'яненими. Перекладіть їх у каструлю з беконом та цибулею, потім розігрівайте на середньому вогні протягом приблизно 1 хвилини, часто помішуючи. Додайте|добавляйте| зелень цибулі і добре перемішайте. Подавайте стейки гарячими з грибною начинкою. Перед подачею за бажанням полийте кожен стейк вінегретом, що залишився.