Рецепт стейків з грибами та беконом

Рецепт стейків з грибами та беконом
    • Вам знадобиться:

      • 4 стейки з вирізки (приблизно по 170 г кожен і товщиною 3 см)
      • оливкова олія extra virgin
      • груба морська сіль
      • свіжомелений чорний перець
      • 3 шматочки бекону (нарізаних кубиками 6 мм)
      • 40 г дрібно нарізаної червоної цибулі

      Для вінегрету:

      • 60 мл оливкової олії extra virgin
      • 3 столові ложки винного оцту червоного вина
      • 2 чайні ложки дижонської гірчиці
      • 2 зубчики часнику (дрібно нарізаних)
      • ½ чайної ложки великої морської солі
      • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
      • 225 г печериць (нарізаних на четвертинки, без ніжок)
      • 2 столові ложки дрібно нарізаної свіжої зеленої цибулі


Процес приготування:


  1. Намажте обидві сторони стейків оливковою олією і добре посоліть і поперчіть. Перед грилем залиште стейки на 15-30 хвилин за кімнатної температури.
  2. Підготуйте гриль для безпосереднього смаження при середній (від 180°C до 230°C) та високій температурі (від 230°C до 290°C) і розігрійте перфорований гриль-кошик при середній температурі.
  3. Підсмажуйте бекон з цибулею в каструлі на середньо-високому вогні протягом 6-8 хвилин (до хрусткої текстури бекону), періодично помішуючи. Зніміть із вогню.
  4. Змішайте інгредієнти для вінегрету та збийте їх у однорідну масу. Перекладіть гриби в середню миску та залийте 60 мл вінегрету. Добре перемішайте. Вінегрет, що залишився, залиште на потім.
  5. Очистіть щіткою грати для смаження. Готуйте стейки методом прямого смаження за високої температури під закритою кришкою до досягнення бажаної прожарки. Повертайте один або двічі. Для середнього ступеня прожарювання стейки смажте 8-10 хвилин. Зніміть з гриля та залиште на 3-5 хвилин.
  6. Поки стейки смажаться, викладіть гриби в гриль-кошик і смажте методом прямого смажіння при середній температурі під закритою кришкою протягом 6-8 хвилин, перевертаючи один чи двічі. Зніміть гриби з грилю, коли вони стануть м'якими та добре підрум'яненими. Перекладіть їх у каструлю з беконом та цибулею, потім розігрівайте на середньому вогні протягом приблизно 1 хвилини, часто помішуючи. Додайте|добавляйте| зелень цибулі і добре перемішайте. Подавайте стейки гарячими з грибною начинкою. Перед подачею за бажанням полийте кожен стейк вінегретом, що залишився.
  7. Смачного!
0
681
24 Жовтня, 2023
Новинка
Перфороване деко глибоке
Перфороване деко глибоке Перфороване деко глибоке Перфороване деко глибоке
357
2 699 грн.
icon_viber icon_teleg icon_callback icon_email