
Ви знаєте, що газові та вугільні грилі марки Weber можуть прослужити багато десятиліть за умови правильного догляду?
Догляд за грилем гарантує, що ви кожен раз досягнете найкращих результатів, а з невеликим досвідом чистка не буде важкою. Так стверджує австрійський колекціонер та ентузіаст грилю, Норберт Шмідт, який готує на грилі принаймні 100 разів на рік, використовуючи для цього до 120 кілограмів деревного вугілля у своїй колекції з 50 грилів марки Weber.
Шмідт збирає лише вугільні грилі марки Weber (його найдавніша модель датується 1961 роком). Зазвичай в постійному використанні знаходиться п'ять грилів. Хто може краще розповісти про процедуру чищення гриля?
Отже, чотири розумні способи підтримувати гриль в чистоті та готовності до наступного сезону:
-
Чистіть гриль після кожного використання.
Дуже важливо відразу після охолодження прибирати золу, оскільки її утримання може пошкодити гриль. Зазвичай на наступний день я мию внутрішню частину миски водою з милом і змиваю зовнішні поверхні водою з шланга.
-
Тепло може допомогти.
Я використовую метод піролізу. Коли я закінчую готувати на грилі, закриваю кришку і відкриваю всі вентиляційні отвори, щоб максимально розігріти гриль. Через приблизно 5-10 хвилин всі забруднення на решітках вугільного обуглюються. Потім я використовую сталеву щітку Weber для їх видалення.
-
Інвестуйте в кошик для деревного вугілля.
Під час грилювання слід використовувати лотки для крапель жиру і кошики для вугілля. Під впливом тепла може відбутися пошкодження або руйнування емальованого покриття, якщо вугілля буде укладатися в одному місці без кошика для вугілля. Тому важливо використовувати кошики і змінювати їх положення.
-
Уникайте зими.
Взимку гриль слід зберігати вдома, у гаражі або в підвалі. Слід використовувати чохол і закривати верхні та нижні вентиляційні отвори. При сильному вітрі гриль слід сховати в безпечне місце, щоб він не перевернувся. Порошкове покриття і емаль захищають від ржавчини, але вм'ятин в мисі не вдасться виправити!